Pošalji upit

Izvan
okvira

Okrugli stol na temu sudioničke filantropije održan u IMPACT centru

 

Danas, 30. rujna 2022. godine u IMPACT: Europskom centru za međusektorsku suradnju i održivi razvoj / Hrvatskoj kući filantropije u Zadru  održan je okrugli stol na temu "Sudionička filantropija i financiranje organizacija civilnoga društva i društvenih inovacija: odgovor na izazove u društvu" u organizaciji Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Okrugli stol organiziran je uoči središnjeg obilježavanja Tjedna filantropije, koje će se održati u Zadru 1. listopada 2022. godine, kako bi se otvorile važne teme sudioničke filantropije u međunarodnom kontekstu.

Nakon uvodnog pozdrava upraviteljice Nacionalne zaklade gđe Cvjetane Plavše Matić, sve prisutne pozdravili su i Nj.E. g. Simon Thomas, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, gđa Delphine Moralis, direktorica organizacije PHILEA (video uključivanje iz Bruxellesa), Nj.E. g. Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj, mr.sc. g. Marko Pavić, predsjednik Odbora za regionalni razvoj i EU fondove, Hrvatski sabor te gđa Melita Mulić, savjetnica Predsjednika Republike Hrvatske za ljudska prava i civilno društvo, Ured Predsjednika RH.

U nastavku događanja uslijedio je radni dio usmjeren razmjeni iskustava i praktičnih primjera sudioničke filantropije, s naglaskom na financiranje društvenih inovacija i razvoja, na kojem su predstavljena iskustva iz Belgije, Indije, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Italije i Hrvatske.Radni dio okruglog stola bio je usmjeren i otvaranju tema o važnosti povezivanja te ulogama profitnog i neprofitnog sektora u području filantropije o čemu je govorila gđa Sevda Kilicalp, voditeljica istraživanja i razvoja, PHILEA iz Belgije, g. Duncan Parker, generalni direktor, Ethnical Goods iz Ujedinjenog kraljevstva (video uključivanje iz Londona), g. Alan Barbieri, program menadžer u Zakladi Generali grupe iz Italije te gđa Cvjetana Plavša Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Okrugli stol završio je zaključcima o raznim mogućnostima, ali i izazovima sudioničke filantropije te važnosti dopinosa različitih dionika u procesima povezivanja i financiranja društvenih inovacija i razvoja.

 

Fotogalerija

 

Pošalji upit