Pošalji upit

Izvan
okvira

Hrvatska ‪1. listopada obilježava Europski dan filantropije i zakladništva u okviru Tjedna filantropije 2022.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinatorica Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT! koji broji 41 članicu, i ove godine, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, po sedmi put uključuje se u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva i to tijekom Tjedna filantropije u razdoblju od 21. rujna do 5. listopada 2022. godine.

Članice Hrvatskog foruma zaklada ZaDobroBIT!, navedene u Kalendaru događanja (niže u tekstu), organiziraju ovim povodom brojne aktivnosti kojima je cilj motivirati što veći broj građana/-ki da svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj. Središnje obilježavanje Tjedna filantropije 2022. održat će se u Zadru, u subotu, 1. listopada na prostoru Dviju palača (Providurova i Kneževa palača, adresa: Poljana Šime Budinića 3, https://dvijepalace.hr/) s početkom u 10 sati.

U okviru središnjeg obilježavanja planirani su brojni interaktivni sadržaji usmjereni djeci i mladima kako bi ih se senzibiliziralo i usmjerilo u osvještavanje važnosti filantropskog angažmana te važnosti njihovih osobnih doprinosa globalnim ciljevima održivog razvoja UN-a.

Dvije aktivnosti koje će se provoditi u sklopu središnjeg obilježavanja su:

  • Ponovno upotrijebi, sa srcem!: djeca će izrađivati prekrivače za beskućnike od korištenih dječjih majica te tako doprinijeti osvještavanju važnosti smanjenja siromaštva;
  • Za zeleno srce Zemlje!: djeca će saditi biljke u lončanice koje će ukrašavati i ozeleniti škole u 15 gradova u Hrvatskoj te tako doprinijeti zaštiti okoliša i održivom razvoju.

Osim šire javnosti na događanje i u interaktivne sadržaje uključiti će se polaznici (učenici i učenice) prve generacije hrvatskog modela Programa sCOOLFOOD iz Male Subotice, Draškovca, Velikog Trojstva, Velike Pisanice, Sikirevaca, Omišlja, Zadra, Sv. Filip Jakova, Splita i Siska (11 škola). • Kalendar događanja u Tjednu filantropije 2022. možete preuzeti OVDJE.  

 

 

Pošalji upit