Pošalji upit

Izvan
okvira

Tjedan Filantropije u Zadru

Republika Hrvatska se ove godine po drugi put uključila u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva koji se u cijeloj Europi obilježava 1. listopada, pa je tako od 25. rujna do 2. listopada u većim gradovima u Hrvatskoj održan Tjedan filantropije.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji sa Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj podržala je aktivnosti tijekom Tjedna filantropije sa središnjim događanjem u Zadru od 30. rujna do 2. listopada 2017. godine.

Priređena je prigodna izložba na zadarskom Narodnom trgu, koja je prikazala razvoj filantropije na području Republike Hrvatske kroz povijest, a građanima su se predstavile zaklade uključene u Hrvatski forum zaklada " ZaDobro.BIT". U dogovoru sa školama iz grada Zadra i Zadarske županije, na događanju u Zadru sudjelovali su i učenici osnovnih i srednjih škola te su svoj filantropski doprinos iskazali porukama dobrote.

Uz navedeno, Nacionalna zaklada u suradnji sa Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj organizirala je i Konferenciju na temu filantropije i zakladništva koja se održala 2. listopada 2017. godine u IMPACT- Europskom centru za međusektorsku suradnju u Zadru, a na kojoj su uz domaće, sudjelovali i međunarodni stručnjaci za filantropiju.

Pošalji upit