Pošalji upit

Izvan
okvira

Seminar o novom Zakonu o radu

U utorak, 9. prosinca 2014. godine, s početkom u 9:30 sati u Impact centru u Zadru, održan je seminar o novom Zakonu o radu u organizaciji Udruženja obrtnika Zadar, a na inicijativu Sekcije intelektualnih usluga.

Seminar je organiziran u suradnji sa iskusnim predavačima Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika iz Zagreba (izdavač časopisa RIF), dr.sc. Marijom Zuber i mr. Darkom Terekom. Novi zakon o radu donosi brojne novine pa su predavači od 9.30 do 15.00 sati obradili teme: sklapanje ugovora o radu i prestanak radnog odnosa, ugovor o dopunskom radu kod drugog poslodavca radno vrijeme novine u vezi s pravom na godišnji odmor prava trudnica i pravo radnika po osnovi roditeljstva, bolesti i invalidnosti novine u ustrojstvu i djelovanju inspekcije rada u nadzoru propisa o radnim odnosima.

Na seminaru je sudjelovalo šezdesetak sudionika, kako obrtnika tako i ostalih poduzetnika. Kvaliteti seminara značajno je pridonijela interaktivna metoda predavanja koja je omogućila uključivanje u raspravu svih sudionika sa konkretnim primjerima iz prakse. Ovaj seminar je samo jedan u nizu seminara koje Udruženje obrtnika organizira tijekom godine, a obzirom na dobar odaziv svojih članova u planu je nastaviti sa organizacijom sličnih seminara, kako bi obrtnici kao i ostali poduzetnici bili u mogućnosti na što dostupniji i jednostavniji način doći do važnih informacija sa područja prava te porezne politike.

Pošalji upit