Pošalji upit

Izvan
okvira

Seminar "LAG-ovi kao nositelji razvoja ruralnih zajednica"

Od 10.-11. prosinca 2013. održan je drugi dio seminara za više od 50 predstavnika LAG-ova u Hrvatskoj pod nazivom "LAG-ovi kao nositelji razvoja ruralnih zajednica", u organizaciji Ureda UNDP-ja u Zadru i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Cilj ovog dijela seminara je bio nadograditi informacije i znanja o funkcioniranju LAG-ova u Hrvatskoj danas i u predstojećem razdoblju koje su sudionici dobili na prvom dijelu seminara. U ovom dijelu je naglasak bio na razumijevanju uloge LAG-ova u lokalnom razvoju, potencijalu lokalnog razvoja za poboljšanje kvalitete života u ruralnim zajednicama i mogućnostima da svaki LAG u Hrvatskoj postane centar dobre prakse za svoje područje.

Teme seminara obuhvaćale su:
1.      Načela današnjeg ruralnog razvoja
2.      Kako približiti ruralni razvoj širem krugu (su)dionika
3.      Facilitacija - ključna uloga vođenja procesa/moderiranja/facilitacije
4.      Projekti suradnje - prednosti i zamke, a program je uključivao niz grupnih vježbi u cilju što konkretnijeg prenošenja iskustava i vještina između sudionika.

Voditelj seminara bio je g. Ian Baker (Catalys Ltd.), a radionice su moderirali predstavnici LEADER mreže Hrvatske, udruge DOOR i Ureda UNDP-ja u Zadru.

Pošalji upit