Pošalji upit

Izvan
okvira

Seminar „Jačanje organizacija poljoprivrednih proizvođača kao pokretača proizvodnog razvoja“

U organizaciji UNDP-a Zadar, u utorak 21. veljače 2012. godine u centru IMPACT - Europskom centru za međusektorsku suradnju, pred oko 30-ak sudionika, održao se seminar „Jačanje organizacija poljoprivrednih proizvođača kao pokretača proizvodnog razvoja“.
Seminar se odvijao u partnerstvu sa Zadarskom županijom, a njegov cilj je bio bolje informiranje, a samim time i osnaženje djelovanja organizacija poljoprivrednika na području Zadarske i susjednih županija (Ličko-senjske i Šibensko-kninske).

Na seminaru su sudjelovali stručnjaci Hrvatskog saveza zadruga i Hrvatske poljoprivredne komore. Svi sudionici razmijenili su informacije o stanju i problemima u udrugama i zadrugama, te posebno istaknuli ulogu udruga u stvaranju prepoznatljivih proizvoda i njihove zaštite.

Zaključak seminara je da su udruge i zadruge u svim područjima glavni nositelji gospodarskog razvoja i najbolja polazišta prema formiranju organizacija proizvođača te da će se  bez njihovog razvoja sve mjere gospodarske politike teže provoditi.

Iz medija    ezadar

Fotogalerija

Pošalji upit