Pošalji upit

Izvan
okvira

Prezentacija projekta “Hrvatski otočni proizvod” u Impact centru

Grad Zadar, Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša i Zadarska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, organiziraju prezentacije projekta „Hrvatski otočni proizvod“ za sve postojeće i potencijalne otočne proizvođače s područja Zadarske županije te sadašnje i buduće organizatore manifestacija, koje u svom programu imaju ili su zainteresirani imati izlagače s oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ s područja Zadarske županije.

Osim promocije projekta, pojasniti će se procedure dodjele oznake, predstaviti primjeri dobre prakse i mogućnosti (su)financiranja troškova za troškove ishodovanja oznake i sudjelovanja na manifestacijama od strane Grada Zadra, otočnih općina i/ili Zadarske županije.

Isto tako, prezentacija je namijenjena pravnim i fizičkim osobama u djelatnosti turizma u cilju obogaćivanja svoje ponude, a budući i Ministarstvo turizma svojim javnim pozivom Konkurentnost turističkog gospodarstva dodjeljuje potpore vezane za plasman otočnih proizvoda.

Prezentacija će se održati u petak, 5. svibnja 2017. godine, u velikoj dvorani IMPACT centra, Put Stanova bb, Zadar, s početkom u 11,00 sati, prema slijedećem rasporedu:

-Projekt „Hrvatski otočni proizvod“, opće informacije, postupak dodjele, dodana vrijednost oznake, Ljubica Ajduković Ugarković, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Uprava za regionalni razvoj, Sektor za otoke

-primjer dobre prakse – proizvođač: Ana Matulić, OPG Matulić, Pašman

-primjer dobre prakse – organizator manifestacije: Julijana Radović Longin, JKU Prvenj, Tkon

-Ivan NImac, predsjednik Udruge poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod

-mogućnosti (su)financiranja – otočne općine, Grad Zadar i Zadarska županija

Prva međunarodna ljetna škola Visokog učilišta Algebre održala se od 24.lipnja do 30. lipnja 2017. u Impact centru u Zadru

Program škole odvijao se u područjima poput mrežnih tehnologija, mobilnih aplikacija, digitalnog marketinga i cyber securityja. Fenomenalan nastavni program uspio je zainteresirati mlade diljem svijeta koji iz Hrvatske ponijeli divne uspomene stečene kroz učenje, druženje i uživanje u bogatim zabavnim i kulturnim popratnim izvannastavnim aktivnostima.

Program ljetne škole raspoređen je u 3 tjedna nastave, a velik naglasak ove ljetne škole upravo je na kvaliteti nastavnog programa što je u najvećoj mjeri i privuklo studente i mlade ljude. Imali smo se tako priliku družiti i učiti zajedno s mladima iz zemalja kao što su Brazil, Indonezija, Italija, Južnoafrička Republika, Poljska, Velika Britanija, Španjolska, Irska i Hrvatska.

Vodeći računa o trendovima u digitalnom svijetu, osmislili smo programe s fokusom na područja kao što su Digitalni marketing, Izrada mobilnih aplikacija i Cyber Security.

Studenti koji su pohađali program Digitalnog marketinga pod profesorskom palicom Vanje Šebeka, dipl.oec, mogli su steći certifikate iz Google AdWords-a i Google Analytics-a. Svjesni enormnog rasta tržišta mobilnih aplikacija, brojni su studenti upisali program Izrade mobilnih aplikacija kod Daniela Belea,dipl.ing. dok su budući hakeri mogli pohađati program Cyber Security-ja kod Roberta Petrunića, struč.spec.ing.comp.

Osim toga, svakom studentu omogućili smo i sudjelovanje u besplatnim radionicama. Prvi tjedan ljetne škole, gost predavač bio je Ivo Špigel na temu Kako financirati startupove u ranoj fazi. Igor Cerinski drugi je tjedan ljetne škole u Zadru pokušao zainteresirati studente za područje Smart Cities-a, a posljednji tjedan ljetne škole, Darija Korkut je održala radionicu na temu Kritičko mišljenje i kreativnost.

Studenti potvrđuju kako je naš program međunarodne ljetne škole bio prepun zanimljivih sadržaja! Svi polaznici imali su priliku susresti se s izvanrednim i ambicioznim kolegama iz cijelog svijeta, posjetiti neka od svjetski poznatih mjesta u Hrvatskoj, istraživati bogatu povijesnu i kulturnu baštinu naše zemlje. Naši studenti odlično su se zabavili na INmusic festivalu i nezaboravnom party-ju na najpoznatijoj hrvatskoj prijestolnici zabave – plaži Zrće. Studenti su posjetili i Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu, a planinarenje u Nacionalnom parku Paklenica natjeralo ih je da japanke zamijene obućom odobrenom od strane HGSS-a. U Zagrebu su posjetili i Muzej iluzija, družili se uz odbojku na pijesku, probali delicije hrvatske kuhinje i oduševili se gostoprimstvom Hrvata.

Uz tri tjedna učenja, ali i zabave, studenti su uspjeli položiti sve ispite te su im dodijeljeni certifikati. U lijepoj našoj sklopljena su divna prijateljstva koja će zasigurno potrajati, a do neke nove ljetne škole, vjerujemo da će ponovno posjetiti i Hrvatsku.

Pošalji upit