Pošalji upit

Izvan
okvira

Info dani INTERREG Programa Italija-Hrvatska u Zadru

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa Upravljačkim tijelom i Zajedničkim tajništvom Programa, organizira u Zadru, 20. travnja 2017. godine, info dan s ciljem upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga

20. travnja 2017. godine u Zadru, s početkom u 09:15h u IMPACT Centar, Put stanova bb, Zadar, dnevni red možete pogledati OVDJE.

Svečanost otvaranja područnih ureda Zadar i Dubrovnik Zajedničkog tajništva Programa od strane predstavnika MRRFEU-a, Stelle Arneri – ravnateljice Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske, Silvije Majer – voditeljice Upravljačkog tijela Programa, Stipe Zrilića – župana Zadarske županije, održat će se neposredno prije nacionalnog info dana 20. travnja 2017. u Zadru, s početkom u 9:15h.

Interreg Italija – Hrvatska je novi Program prekogranične suradnje između dviju zemalja u razdoblju 2014-2020, vrijednosti 237 milijuna eura, od kojih 201 milijun eura dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) što ga čini, po financijskoj dotaciji, jednim od najznačajnijih programa prekogranične suradnje u Europi. Opći cilj Programa je povećanje konkurentnosti i zaposlenosti, očuvanje prirodnih resursa i upravljanja kulturnom baštinom, poboljšanje morskih i cestovnih prometnih veza promicanjem multimodalnosti.

Prvi set poziva za dostavu projektnih prijedloga predviđa iznos od 78 milijuna eura EFRR-a koji je stavljen na raspolaganje javnim i privatnim organizacijama te institucijama za provedbu projektnih aktivnosti koje pridonose razvoju programskog područja koje obuhvaća 8 hrvatskih županija i 25 talijanskih pokrajina.

Pošalji upit