Pošalji upit

Izvan
okvira

Edukacija za energetske suradnike i energetske savjetnike

U organizaciji Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i Hrvatskog instituta Hrvoje Požar 15. i 16. listopada 2015. godine u prostorima IMPACT – Europskog centra za međusektorsku suradnju održane su dvije edukacije: Edukacija za energetske suradnike i Edukacija za energetske savjetnike.

Cilj edukacije je upoznavanje s praktičnim aktivnostima i mjerama za povećanje energetske učinkovitosti, provođenje analiza u računalnom alatu ISGE (Informacijski sustav za gospodarenje energijom) i praćenje indikatora potrošnje na zgradama javne namjene i za javnu rasvjetu. Pravilnikom o sustavnom gospodarenju energijom u javnom sektoru (NN 18/15) propisana je obveza upravljanja potrošnjom energije i vode, analiza potrošnje, način izvještavanja o potrošnji energije i vode te metodologija sustavnog gospodarenja energijom u javnom sektoru.

Za provođenje redovite edukacije imenovanih osoba, energetskih savjetnika i energetskih suradnika u sustavnom gospodarenju energijom javnog sektora zadužena je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). U predavanjima su osim stručnjaka iz APN-a sudjelovali stručnjaci iz Energetskog instituta Hrvoje Požar.  

Pošalji upit