Pošalji upit

Izvan
okvira

Edukacija - 1. modul: "Politička pismenost"

U organizaciji udruge Gong od 19.-20. lipnja 2013. godine u Impact centru u Zadru, Put Stanova bb, održana je edukacija za Političku pismenost- 1 modul.
Eduakcija je bila namijenjena nastavnicima/icama i učiteljima/icama koji žele razvijati vlastite građanske, društvene i političke kompetencije te se osposobiti za kvalitetnije poučavanje građanskog odgoja i obrazovanja u školi, s osobitim naglaskom na političku dimenziju.
Edukacija se sastoji od tri modula: političke, EU i medijske pismenosti.

Osnovni cilj ovoga modula bio je upoznati polaznike s temeljnim konceptima važnima za razumijevanje i analiziranje suvremenih političkih procesa na lokalnoj i nacionalnoj, ali i globalnoj razini. Ti koncepti i njihovo poznavanje neophodan su instrument za razumijevanje politike, pa je pojmovna analiza osnovni metodički postupak ovog modula.

Polaznici su upoznati s pojmovima kao što su politika, demokracija, populizam, političke stranke, politička kultura, politička socijalizacija, civilno društvo i dr. Uvažavajući važnost političke kulture za funkcioniranje suvremenih političkih sustava posebna pozornost posvećena je pojmu demokratske političke kulture i procesima putem kojih se takav tip političke kulture stvara, prenosi i transformira. 

Pošalji upit