Pošalji upit

Izvan
okvira

Vijesti Arhiva vijesti

Tjedan filantropije 2019. godine i dodjela nagrada "Otisak srca"/"Dobrota nas veže i spaja"

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva povodom obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva organizirala je središnju proslavu Tjedna filantropije u Zadru, 28. rujna 2019. godine na Narodnom trgu.

Više

U Zadru održana međunarodna konferencija s tematskom raspravom "Održivi razvoj (lokalnih zajednica) Euro – Mediterana"

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s predstavnicima Zaklade Anna Lindh organizirala je konferenciju s tematskom raspravom "Održivi razvoj (lokalnih zajednica) Euro – Mediterana" u Zadru od 11. do 13. lipnja 2019. godine.

Više

Jedinstveno europsko tržište za filantropiju

Bruxelles, 10. listopada 2018. godine - Tijekom jučerašnje popodnevne rasprave u Europskom parlamentu (Bruxelles) koju je vodila zastupnica Ivana Maletić (EPP/HR) uz pomoć kolega zastupnika Josea Manuela Fernandesa (EPP/P) i Jana Olbrychta (EPP/PL) izložene su raznolike perspektive i gledišta o "Jedinstvenom tržištu za filantropiju i strateškoj ulozi filantropije u pogledu prijedloga o programu InvestEU".

Više

Otvorena Hrvatska kuća filantropije u Zadru

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i zakladništvo otvorila je danas vrata Hrvatske kuće filantropije, resursnog centra za izobrazbu, razvoj i istraživanje filantropije u Republici Hrvatskoj u IMPACT centru u Zadru, Ulica dr. Franje Tuđmana 24b.

Više

Tjedan filantropije 2018. godine

Nacionalna zaklada povodom obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva organizira središnju proslavu Tjedna filantropije u Dubrovniku, 29. rujna 2018. godine s početkom u 10 sati na Sveučilištu u Dubrovniku.

Više

Održan 8. godišnji sastanak Hrvatskog foruma zaklada "ZaDobro.BIT!"

U četvrtak 12. srpnja i petak 13. srpnja održan je 8. godišnji sastanak Hrvatskog foruma zaklada "ZaDobro.BIT!". Hrvatski forum zaklada ZaDobro.BIT! već osmu godinu zaredom okuplja preko trideset zaklada koje djeluju na području Republike Hrvatske. Dvodnevni sastanak Foruma kojime koordiniraju Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva održan je u Impact centru u Zadru.

Više

Nacionalna zaklada je u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj prošle godine nagradila 5 (pet) zadarskih škola za zajedničku inicijativu razvoja filantropije u zajednici na koju ih je potaknulo uključivanje u Tjedan filantropije 2017. godine.

Učenici Osnovne škole Petra Preradovića, Osnovne škole Šime Budinića, Osnovne škole Stanovi, Osnovne škole Sv. Filipa i Jakova te Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadar u vidu ove inicijative zajednički su osmislili slikovnicu koja se bavi temeljnim ljudskim vrijednostima. Slikovnicu su danas učenici zajedno sa svojim profesorima/mentorima predstavili u Kneževoj palači u Zadru a svojim recitalima, zbornim izvedbama te izložbom likovnih radova ostavili otisak dobrote na veliki broj onih koji su ih došli podržati.

Više

Nacionalna zaklada organizirala dvodnevnu radionicu za korisnike bespovratnih sredstava

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva od 2. do 3. svibnja 2018. godine u IMPACT centru u Zadru održava dvodnevnu radionicu podrške provedbi projekata za korisnike bespovratnih sredstava dodijeljenih temeljem Poziva “​Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”. Svrha ove radionice je osnaživanje korisnika bespovratnih sredstava za izradu što kvalitetnije dokumentacije vezano uz provedbu projekata te izvještavanje o provedbi s ciljem posrednog ubrzanja postupka izvještavanja.

Više

Pošalji upit